Voel de touch

12 03 2009

Apple is weer bezig met iets nieuws namelijk de Apple touch netbook. Dit viel te lezen op ‘Slashdot’. Het is informatie die uitgelekt is uit een onbekende bron in Taiwan. Apple zou enkele 10inch touch-screens hebben gevraagd aan het bedrijf WinTek (dit bedrijf maakt de touch screens voor de iPhone).
Het zou de bedoeling van Apple zijn om de nieuwe netbooks in het 3e kwartaal van dit jaar uit te brengen.

Apple is natuurlijk al een geruime tijd bezig met de touch technologie. Ze hebben bijvoorbeeld de MacBook Air waar ze een multi-touch trackpad op hebben en hun Iphone en iPod touch waar de multi-touch technologie ook op gebruikt wordt.

Wat zo speciaal is aan multi-touch is dat men met meer dan 1 vinger op het scherm kan werken. Apple gebruikt het tot nu toe vooral om zaken op een scherm te draaien en te vergroten en verkleinen.

Er is natuurlijk concurrentie op de markt van touch screens. Onder andere HP met hun TouchSmart IQ515. Dit is 1 van de pc’s waar je al redelijk veel op kan doen gewoon met behulp van het touch screen. HP heeft zelf een interface gebruik speciaal voor het touchscreen. Op de Windows software zelf is het touch screen namelijk nog niet altijd zo handig om mee te werken.

hptouchsmart


Acties

Information

Plaats een reactie