Webbrowsers test: privacy bedreigt

29 01 2009

Op slashdot was er een artikel te lezen over een privacy test bij webbrowsers.
Artikel over de privacy test

De browsers voeren tegenwoordig een strijd over wie de meest privé-beschermende browser heeft. Het is iets van deze tijd, mensen proberen hun zoveel mogelijk te beschermen tegen anderen die hun gegevens in handen proberen te krijgen.

4 browsers

1 van de zaken die veel wordt gebruikt voor deze gegevens te bekomen zijn cookies. Dit fenomeen is tegenwoordig bij de meeste mensen wel gekend. Maar het kan ook op andere manieren. Tegenwoordig wordt je privacy ook vaak geschaad door tools op websites en door Adobe Flash.

Adobe Flash ziet er voor velen misschien niet kwaadaardig uit maar dit kan het wel zijn. Veel websites halen namelijk via zo genaamde “Flashcookies” informatie op over hun gebruikers.

Bij zo goed als alle webbrowsers is er een optie om je privacy te beschermen, maar dit helpt niet echt altijd. Bij Safari de browser van Apple is het zelf heel slecht gesteld met deze privacy optie. Dit zal wel even ‘schokken’ zijn bij sommige mensen, omdat velen Apple-producten aanzien als 1 van de veiligste, maar op dit vlak blijkt het dus zeker al niet waar te zijn.


Acties

Information

Plaats een reactie